چراغ سقفی (راه پله, پارکینگ, بالکن و اتاق)
چراغ سقفی (راه پله, پارکینگ, بالکن و اتاق)
چراغ سقفی
امروزه توجه به نورپردازی در طراحی دکوراسیون داخلی منازل از اهمیت بالایی برخوردار است و استفاده از روشنایی های مصنوعی مانند انواع لوسترها ، آویزها ، چراغ های دیواری ، چراغ های سقفی و غیره تکمیل کننده روشنایی های عمومی هستند به این صورت که با انتخاب چراغ های مناسب برای یک محل می توان علاوه بر تامین نور محیط به زیبا شدن آن فضا نیز کمک کرد.
یکی از منابع نوری مهمی که در هر محیطی به آن توجه می شود ، انواع چراغهای سقفی است که دارای شکل ها و اندازه های متفاوتی می باشند و از آنجا که نور مناسب به ایجاد آرامش کمک می کند بنابراین باید در انتخاب چراغ ها دقت کرد مثلا چراغ های سقفی ممکن است آویز دار یا بدون آویز باشند که در نوع آویزدار ارتفاع سقف محیط از کف اهمیت دارد زیرا در محل هایی که سقف کوتاهی دارند نباید از لوسترها یا انواع چراغ سقفی آویزدار بلند استفاده کرد و اگر سقف یک محل دارای ارتفاع زیادی است باید از چراغ سقفی بلندتر یا لوسترهایی با طبقات بیشتر استفاده کرد.
در انتخاب چراغ سقفی و یا خرید چراغ سقفی باید به هماهنگ بودن آن با خانه و سبک دکور توجه نمود و برای هر محل چراغ مناسب را انتخاب کرد مثلا نوعی از چراغ های سقفی به صورت آویز می باشند که در داخل آن ها از لامپ های کم مصرف استفاده می شود و می توانند علاوه بر تامین نور محیط جلوه مناسبی را نیز در فضا ایجاد نمایند پس اگر شما به زیباتر شدن دکوراسیون منزل خود می اندیشید استفاده از چراغ های ساده قدیمی را کنار بگذارید و چراغهای سقفی دکوری را به کار ببرید.
مزیت چراغ سقفی ساده
یکی از مزایای استفاده از انواع چراغ سقفی نسبت به چراغ های قدیمی ، نور و اشعه سالمی است که به وسیله این چراغ ها تولید می شود همچنین در ساخت چراغ های سقفی به اصول کیفی و استانداردها نیز توجه شده است به طور مثال در صورت وجود لامپ های زرد در یک چراغ سقفی به دلیل وجود شیشه و محافظ ، از آسیب رسیدن و اذیت شدن چشم جلوگیری می شود.
انواع چراغ های سقفی ساده
چراغ های سقفی در نورپردازی بسیار حائز اهمیت هستند و ممکن است به صورت آویز (لوستر) و یا غیر آویز باشند که این چراغ ها هم کاربرد تامین نور دارند و هم می توانند جنبه تزیینی داشته باشند و در انواع مختلفی مانند چراغ سقفی فلورسنت توکار ، چراغ سقفی روکار ، چراغ سقفی واترپروف ، چراغ دوکاره شبکه ای آنادایز و چراغ سقفی سنسوردار تولید وبه بازار عرضه می شوند. در ادامه به توضیح مختصری در رابطه با هرکدام از این چراغ ها می پردازیم.
چراغ سقفی فلورسنت توکار
چراغ های فلورسنت در واقع نور ماورای بنفش تولید می کنند که با قرار گرفتن در یک محفظه می توانند نور ماورای بنفش را به نور مرئی تبدیل نمایند ، این چراغ ها به دمای محیط حساس هستند و در محل هایی که نیاز به نصب داخل سقف به صورت توکار داریم کاربرد دارند.
چراغ دوکاره شبکه ای آنادایز
این نوع از چراغ سقفی به صورت روکار و توکار تولید می شود و می توان آن ها را در محیط هایی با سقف کاذب و گچی به کار برد.
چراغ سقفی هالوژن
در این دسته از چراغ ها ، لامپ های هالوژن به کار رفته است که در سقف به صورت توکار استفاده می شوند و نمای ویژه ای به خانه یا محل مورد نظر شما می دهند البته این گروه از چراغ ها با لامپ های هالوژنی بیشتر کاربرد دکوراتیو دارند و برای تامین نور محیط کمتر از آنها استفاده می شود.
چراغ های سقفی واترپروف
این دسته از چراغ ها دارای مقاومت بالایی نسبت به گردوخاک ، رطوبت و آب دارند وبه طور مثال در سالن های استخردار و حمام های بزرگ می توان از این چراغ ها استفاده کرد.
به صورت کلی چراغ های سقفی آویزدار دارای یک پایه می باشند که به دیوار پیچ می شود و رشته هایی از این پایه به بخش اصلی چراغ که شامل محل قرار گیری لامپ ها است متصل می شوند و می توان در این چراغ ها از لامپ های کم مصرف نوع E27 در رنگ های آفتابی و مهتابی استفاده کرد البته بد نیست بدانید امروزه استفاده از چراغ های سقفی سنسوردار نسبت به نوع غیر اتوماتیک کاربرد بیشتر دارد و شما می توانید با توجه به محل مورد نظرتان طرح و مدل چراغ سقفی را انتخاب نمایید.
منبع: واحد تحقیق و توسعه لایت هوم