مقایسه مفاهیم نورپردازی و روشنایی ال ای دی
مقایسه مفاهیم نورپردازی و روشنایی ال ای دی
با پیشرفت تکنولوژی و بهینه شدن روش های تولید، استفاده از پروژکتورها و چراغ ال ای دی برای روشنایی و نورپردازی فراگیر شد. امروزه چراغ ال ای دی در طرح ها و کاربری های مختلف تولید می شود. مصرف بسیار پایین پروژکتور ال ای دی، قابلیت زوم کردن و تنظیم زاویه پخش نور و کاهش شدید نورهای اتلافی نسبت به نسل قبلی چراغ ها، از نقات قوّت LED به حساب می آید. در این مقاله می خواهیم دو رشته کاری نورپردازی و روشنایی را با یک دیگر مقایسه کنیم و فرض بر این است که در تمام کاربرد ها از انواع چراغ ال ای دی استفاده شده است.
تفاوت های نورپردازی ال ای دی و روشنایی:
- روشنایی، یک فیلد کاری است که تمرکز آن بر دریافت مقادیر استاندارد نور در محیط مورد نظر می باشد. همچنین دما، رنگ و طیف نور باید بر اساس کاربری محیط سنجیده شود.
این در حالی است که نورپردازی بیشتر بر روی زیبایی و خلاقیت در تابش نور تاکید دارد و به وسیله ی آن می توان سوژه هایی جالب ایجاد کرد که جلب توجه می کنند.
از روشنایی در مکان هایی استفاده می گردد که انسانها بیشتر در آن حضور داشته و در حال مطالعه، کار، ورزش و ... می باشند. نورپردازی برای محل هایی مناسب است که انسانها در رفت و آمدند، نما و فضای سبزِ فروشگاه هایی که نیاز به جلب توجه مشتریان دارند، معابر عمومی شهری که باید حس هیجان و سر زندگی را در شهروندان ایجاد کنند، حتی برای تک درخت زیبایی که از بین ده ها درخت می خواهیم آنرا در شب بدرخشانیم!
در روشنایی، رنگ نور یکی از موارد سفید ( سفید گرم، سفید طبیعی، سفید سرد ) یا زرد می باشد.
در حالی که برای نورپردازی علاوه بر موارد ذکر شده، از تمامی رنگهای دیگر نیز می توان استفاده کرد. این رنگ ها شامل رنگ های اصلی (قرمز ، سبز ، آبی) و ترکیبات آنهاست.
سیستم روشنایی، دارای نور با ثبات است ولی سیستم نورپردازی می تواند طوری طراحی شود که در آن رنگ نور خروجی تغییر کند)سیستم نورپردازی (RGB همچنین می توان طوری طراحی کرد که هر چراغ یا پروژکتور LED از مادربورد یک رنگ خاص بگیرد و انیمیشن رنگ ها ایجاد شود ( نورپردازی DMX )
سیستم های نورپردازی ال ای دی معمولا مقداری پیچیده تر از سیستم روشنایی هستند به خصوص اگر RGB یا DMX باشند. در زمان اجرا هم کابل کشی گسترده تری دارند.
شباهت های نورپردازی و روشنایی:
- تکنولوژی پایه برای هر دو مورد یکسان است (پاور ال ای دی یا اس ام دی)، به همین علت مصرف برق در هر دو سیستم بسیار پایین است.
هردو سیستم را می توان به صورت AC (سیستم با تغذیه از برق شهر) یا DC (سیستم تغذیه شونده از ترانس) اجرا کرد و برای هر دو کاربری، پروژکتور های AC و DC موجود است.
منبع: noor-negar.com