نورپردازی فضای سبز
فضای سبز کلمه ایست که شامل درختان ، گیاهان ، پاسیو و چمن ها می شود . اما دراین تعریف عمومی یکی از مهمترین عناصر فضای سبز نادیده گرفته میشود . در یک چشم انداز کامل از فضای سبز ، روشنایی مناسب موجب افزایش لذت ما از محیط زیست در زمان های مختلف از شبانه روز می شود .
مطابق نظر یکی از متخصصین ،نورپردازی فضای سبز باید شامل موارد زیر باشد :
1 . کم رنگ باشد و نقطه تمرکز باغ نباشد بلکه صرفا جهت افزایش حس لذت بردن در شب استفاده شود .
2 . ایجاد یک حس امنیت بدون مزاحمت
3 . ایجاد حس ترغیب برای کشف مناطق دنج دور از خانه
4 . ایجاد روشنایی در حوضچه ها و یا آبراه هایی که چهره در آن دیده می شود بدون تابش به صورت و یا آزار بیننده
5 . برجسته کردن گیاهان و شاخ و برگ درختها ، بطوریکه درخت ها و درختچه ها با یک شدت نور روشن نشوند .
6 . کاهش نورپردازی به سمت آسمان برای جلوگیر
نقش معمار داخلی در تیم طراحی بیمارستان
کاری که یک معمار داخلی می تواند در تیم طراحی بیمارستان بکند بسیار بنیادی است وممکن است به دلیل توجهات خاصی که به فضاهای داخلی می کند در طرح ریزی کلی تاثیر گذارباشد. البته درروش کارتیمی وگروهی حجم کاربسیار افزایش پیدا می کند اما کیفیت کار بالاتر است.
امروزه توجه بیشتری به تاثیر حیاتی فضاهای اطراف معطوف گشته، به خصوص در زمینه بیمارستان بشدت این نیاز به ملاطفت احساس می شود. همچنین ایجاد رابطه فرهنگی، تخفیف ترس، ایجاد صمیمیت و شادی بخش بودن محیط ضروری به نظر می رسد. یک طراح حتی در مورد پیچیدگی های روانی و احساسی حفظ سلامت تحقیق می کند تا بتواند محیطی کاملاً آرام و با توجه به نیازهای استفاده کنندگانش را خلق کند. درهنگامی که بیماربرای مبارزه با بیماری آماده می شود، محدود شدن اجباری، احساس بی پناهی، نگرانی در مورد مخارج پزشکی و نتیجه تشخیص بیماری و جراحی او را تحت فشار قرارمی دهد، فضاهای جالب برای نشستن های گروهی
و بدون تشریفات و غیررسمی و صحبت با دیگران و همدردی می تواند آنها را تقلیل دهد.